Obaveza usklađenosti s PCI DSS standardom

Poštovane kolege, 

Sigurnost podataka Vaših klijenata od najvećeg je značaja,  posebno u današnje vreme u kome različite prevare i hakerski napadi predstavljaju rastuću granu kriminala, koji turističku industriju košta preko 1 milijarde USD godišnje.

Održavanje kompleta sigurnosnih standarda u radu sa kreditnim karticama klijenata ključni je razlog evolucije PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) standarda. Od 30og juna 2018. još sigurniji protokol enkripcije TLS1.1 (ili viši) biće neophodan kako bi se ispunila obaveza usklađenosti s PCI DSS standardom.  

 IATA je izdala rezoluciju prema kojoj svaka IATA agencija koja obavlja transakcije koristeći kreditne kartice ima obavezu usklađenosti s PCI DSS standardom. Takođe je navedeno da nepridržavanje navedenom standardu podrazumeva izdavanje administrativnog obaveštenja o neusklađenosti s PCI DSS standardom koje vodi ka ukidanju kreditne kartice kao načina plaćanja.

 Naša podrška na putu ka obavezi usklađenosti s PCI DSS standardom

Travelport je veoma ozbiljan kada je u pitanju sigurnost podataka, a kako bismo obezbedili Vašu punu usklađenost s PCI DSS standardom, pripremili smo novu verziju Galileo Destkop-a i Travelport Smartpointa koju smo objavili u prvoj polovini novembra. Vaša obaveza će biti da ažurirate Galileo Desktop i Travelport Smartpoint pre 28og februara 2018.

Takođe Vas obaveštavamo da postoji mogućnost da će biti potrebno da ažurirate i verziju Vašeg Microsoft operativnog sistema, .NET Framework-a i Internet Explorer-a koje trenutno koristite. Naša tehnička služba Vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju za pomoć oko ažuriranja operativnog sistema i aplikacija. 

Održavanje Vaše obaveze usklađenosti s PCI DSS standardom

Kako bismo pomogli u dostizanju kriterijuma koje je postavila IATA, Travelport je napravio partnerstvo sa SecurityMetrics, vodećim provajderom i inovatorom u oblasti sigurnosti podataka koji nudi usluge PCI DSS sertifikacije. Kao klijent Travelporta možete iskoristiti uslugu PCI DSS sertifikacije po posebnim cenama, o čemu ćemo Vas obavestiti detaljnije tokom narednih nedelja. 

Da li sam spreman? Kako biste saznali više o tome šta je potrebo da uradite, posetite: www.travelport.com/pcicompliance i očekujte dodatne informacije na Vašem putu ka obaveznoj usklađenosti s PCI DSS standardom.

 

Vaš Travelport tim

Travelport

Želite da saznate više o kompaniji Travelport? Kompletne informacije o kompaniji možete da pronađete na sledećem linku:

Travelpot press kit

Go to top